top of page

Aici puteți găsi răspunsuri la întrebările legate de profile pentru tavan.
Baza de cunoștințe se actualizează în mod constant. Totuși, dacă nu ați găsit răspuns la vreo întrebare, dvs. o puteți adresa completînd formularul din partea de jos a paginii sau contactați consultanții nostri prin chat sau la telefon.

 • Din ce material sunt confecționate profilurile de tavan?
  Profilurile de tavan sunt realizate din polistiren extrudat de înaltă densitate (XPS). Profilurile sunt foarte ușoare, dar în același timp rezistente pentru a putea fi aplicate pe ele lămpile încorporate bazate pe tehnologia LED și/sau benzile LED.
 • Sunt rezistente profilurile la umiditate?
  Da. Profilurile nu se tem de umezeală, de aceea pot fi instalate în încăperi cu umiditate ridicată - băi, pivnițe etc. În plus, XPS este un izolator termic și fonic excelent.
 • Generează procesul de instalare a profilurilor și tavanelor deșeuri de construcții?
  Nu. La instalare nu se utilizează amestecuri pentru construcții. Cea mai ”murdară” parte a procesului este grunduirea și vopsirea. Iar vopsirea profilurilor se recomandă a fi realizată înainte de instalare. Prin urmare, procesul instalării provoacă un disconfort minim sub aspectul curățeniei casei Dvs.
 • Cît de complicat e să montezi profilurile de tavan?
  Montarea profilurilor de tavan e într-atît de simplă, încît poate fi realizată de o persoană care deține abilități de bază de lucru cu instrumentele. Dar dacă nu aveți încredere în propriile abilități, atunci mai bine e să invitați un profesionist.
 • Trebuie să instalez un cadru de susținere pentru a monta profilurile de tavan?
  Nu, nu este necesar. În pofida rezistenței sale, profilurile sunt extrem de ușoare. De aceea, ele pot fi montate direct pe un tavan nivelat, folosind un adeziv special. Tavanele și pereții ar trebui să fie suficient de bine nivelate pentru a evita sau minimiza mascarea rosturilor la montarea profilurilor.
 • Am tavane joase, pot folosi aceste profiluri?"
  Da. Spre deosebire de metodele tradiționale de instalare a tavanului volumetric care necesită o înălțime semnificativă a camerei, profilele noastre, datorită proprietății lor de a fi montate fără un cadru de susținere, reduc la minimum din înălțimea tavanului și sunt o soluție perfectă pentru tavane joase. Mai mult, în sortimentul nostru veți găsi profile de o înălțime mică, care nu ocupă mult spațiu și nu reduc vizibil din înălțimea tavanelor. Totodată, datorită profilurilor LED (scafe), care permit integrarea benzilor LED ascunse sau aplicarea spoturilor de iluminare, veți obține diverse efecte, inclusiv efectul unui tavan multi-nivel, care vor arăta casa într-o lumină favorabilă.
 • Abia am terminat de lipit tapetul, pot să montez profiluri fără deteriorarea acestuia?"
  Da. Cea mai „murdară” parte a montării este grunduirea și vopsirea profilurilor, pe care le puteți efectua din timp, într-o altă încăpere, fără a deteriora aspectul curat al casei dvs.
 • Vreau să realilzez o nișă pentru perdea, pot folosi profilurile dvs.?"
  Da, gama noastră de produse include modele care pot fi montate doar pe tavan, formînd o nișă pentru perdea.
 • Cablarea
  Înainte de a purcede la montarea profilurilor, inițial, trebuie să vă gîndiți în ce parte a tavanului vor fi amplasate sursele de iluminat, să pregătiți cablurile electrice și echipamentele. Cel mai bine este să încredințați acest pas unui electrician profesionist, pentru a evita șocul electric sau un pericol de incendiu. Este recomandabil să folosiți corpurile de iluminat bazate pe tehnologia LED. Benzile LED recomandate vor avea 12V. Se recomandă să faceți găuri pe profil pentru corpuri de iluminat înainte de montarea lor pe tavan. Nu se permite utilizarea lămpilor electrice cu incandescență (becuri electrice).
 • Necesită profilurile o pregătire înainte de vopsire?
  Înainte de vopsire, se recomandă acoperirea cu grund a profilurilor, ceea ce va permite să obțineți o colorare uniformă. După grunduire, aplicați numărul de straturi de vopsea necesar, după care profilul va fi pregătit pentru montare pe tavan. La necesitate, după montarea pe tavan și mascarea rosturilor, poate fi aplicat un strat suplimentar de vopsea.
 • Cum montez profilurile?
  Profilurile se lipesc pe o suprafață curată, grunduită sau vopsită. Nu se admite montarea profilurilor pe tencuiala care se sfărîmă sau pe vopseaua cojită. La montarea profilurilor, se recomandă utilizarea adezivului Ceresit CT 84 sau altor tipuri de adezivi cu proprietăți adezive similare. Lista adezivilor va fi suplinită în continuare.
 • Cum sigilez rosturile dintre profiluri?
  Pentru a masca rosturile dintre profiluri, se utilizează produse speciale pe baze diferite. Mascarea cu silicon a rosturilor nu se permite. Se recomandă utilizarea produselor cu următoarele compoziții: Pufas Styro-Fill, Tytan stukko fix etc. Această listă va fi completată. Unii specialiști, bazîndu-se pe propria experiență, vă pot oferi o compoziție cu caracteristici apropiate de cele recomandate mai sus. Este important să alegeți un material care nu se comprimă după uscare și poate fi ușor prelucrat cu hîrtie abrazivă fină fără mult efort.
 • Fixarea pe tavan
  Atunci cînd instalați profilul pe tavan, este mai bine să utilizați rafturi telescopice, de preferință în mai multe locuri, asigurînd o presiune uniformă.
 • Cu ce vopsesc?
  Se folosesc emulsii pe bază de apă, latex acrilic etc. Vopselele mate sau extra-mate arată foarte avantajos și vor oferi locuinței dvs. un aspect modern. Nu se permite utilizarea de emailuri pe bază de solvenți sau benzină!
 • E posibilă tencuirea profilurilor?
  Pentru a oferi o textură specială sau o netezime suplimentară suprafeței, profilurile pot fi prelucrate cu un finisaj sau glet decorativ. În acest caz, este mai bine să utilizați serviciile și consultanța unui specialist calificat în acest domeniu, dacă nu sunteți unul.
 • Etapa de pregătire pentru instalarea benzii LED în profil
  După cum cunoașteți, orice bandă LED are nevoie de răcire. Pentru aceasta, puteți utiliza profile speciale de aluminiu pentru bandă sau bandă de aluminiu. Este cel mai convenabil să efectuați procedura de lipire a benzii adezive pe profil înainte de montarea acestuia pe tavan.
 • Cum să aleg lățimea potrivită a nișei de tavan?
  Dacă nu aveți un design de proiect cu dimensiunile fiecărui element, nu e o problemă. Vă discurcați de sine stătător, avînd la îndemînă o bandă de măsurare. În zona în care intenționați să instalați nișa, măsurați pe podea distanța de la perete egală cu lățimea profilului de tavan. Desenați sau marcați pe podea această lățime. Asigurați-vă că această lățime vi se potrivește, dacă nu, selectați profilul cu o lățime corespunzătoare din gama noastră de produse.
 • Profilurile pot fi acoperite cu tencuială decorativă?
  Da, este posibil. În acest caz, este necesar să urmați succesiunea lucrărilor de aplicare în conformitate cu instrucțiunile pentru acoperirea decorativă. Aplicarea tencuielii decorative necesită îndemânare și îndemânare. Dacă nu aveți încredere în capacitățile dvs. de maestru, atunci este mai bine să invitați un specialist.

NU AȚI GĂSIT RĂSPUNS LA ÎNTREBAREA DVS.?

Completați formularul de mai jos și trimiteți-ne întrebarea dvs. Consultanții noștri de la serviciul de asistență vă vor contacta prin una din metodele specificate la completarea chestionarului. Vă mulțumim! 

Trimis. Mulțumesc!

Logo Soffitto md solutii pentru interior modern, SPC parchet, profile de tavan, plinte, iluminare LED
bottom of page